Emotie en interne ziekte

 

 Heel blij dat we de volgende bijscholing aan kunnen bieden: 

                                  Emotie en interne ziektes

Spreker van deze dag is Paul Donker, een autoriteit,  die op een geheel eigen bijzondere wijze ieders aandacht weet vast te houden. 

  27 maart 2020  zet de datum alvast in je agenda en schrijf je in op  info@academie natuurgeneeskunde.nl

 

EEN EMOTIE IS EEN GEVOEL WAT REKENING HOUDT MET DE OMGEVING.

Een gevoel houdt juist geen rekening met de buitenwereld. Gevoel geeft richting aan wat jij vindt van alles inclusief je omgeving. Gevoel is het kompas waarop je vaart. En een kompas is best een goede metafoor voor het gevoel. Normaal gesproken wijst het kompas altijd naar het magnetische Noorden, maar er komt een afwijking als er een hoop ijzer in de buurt ligt. Precies zoals een eigen mening kan veranderen onder druk van de buitenwereld. Een zuivere koers is dus afhankelijk van hoeveel ruis er van de omgeving komt. Dat is dan ook de reden dat je meer kluizenaars in onbewoonde bergachtige gebieden tegenkomt dan in de drukke Kalverstraat.

Bij een juiste innerlijke koers, hebben emoties het nakijken, maar hoe moeilijk is dat! Ga je uit van je omgeving dan zie je jezelf vaak niet en ga je uit van jezelf dan verlies je de omgeving uit het oog.

 

Alle interne ziektes beginnen en komen door emoties, is een van de eerste regels in de Chinese geneeskunde.

 

Veelal merk je dat je uit balans bent, door veel emoties en lichamelijk ongemak. Een immuunsysteem heeft daar alles mee te maken, want die moet de omgeving in de gaten houden om jou te vrijwaren van ziektes. “Wie moet jou beschermen, als je niet weet wie jezelf bent”, is het credo van je afweermechanisme.

Overspannenheid, auto-immuunziektes, en allerlei andere levensgevaarlijke ziektes ontstaan door een disbalans tussen jouw en de omgeving en daardoor teveel emoties en te weinig gevoel.

In deze veeleisende wereld is het een kunst om bij jezelf te blijven en hoe krijg je er inzicht in om een betere balans te krijgen!

Prijs € 95,-

Geaccrediteerd bij KTNO en erkend bij BATC